Jest takie miejsce - cz.2
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!
Jest takie miejsce - cz.2
Otwieram furtkę do mojego ogrodu za miastem i witam zarówno dobrych znajomych jak i wszystkich tych, którzy po raz pierwszy tu zaglądnęli. Przypominam, że to działka letniskowa o powierzchni prawie 8 arów, gdzie uwielbiam przebywać od wiosny do jesieni - gdy tylko pogoda na to pozwala. Mam nadzieję, że ciepły maj będzie zachętą do przeniesienia się na wieś.
Powitam "tulipanowo" - jako że te właśnie kwiaty kojarzą mi się z wiosną, choć nie są to pierwsze oznaki wiosny. I bardzo je lubię. Mam różne odmiany - wczesne i późne, pojedyncze i pełne, liliokształtne, Crispa, papuzie, Triumph... Na razie kwitną te:
Powitam "tulipanowo" - jako że te właśnie kwiaty kojarzą mi się z wiosną, choć nie są to pierwsze oznaki wiosny. I bardzo je lubię. Mam różne odmiany - wczesne i późne, pojedyncze i pełne, liliokształtne, Crispa, papuzie, Triumph... Na razie kwitną te:
Zapraszam do siebie - Elżbieta M
Jest takie miejsce, a w nim me oczko i skalniak
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Re: Jest takie miejsce - cz.2
Tulipanowe powitanie w nowym wątku Witaj Elu
Pozdrawiam Cię Elu w drugiej części Twojego królestwa, pięknie tulipanowo rozpoczęłaś swój wątek
- Małgorzata124
- Mistrz dyskusji!
Witaj Elu w nowym wątku , bardzo kolorowo się zaczął.
pozdrawiam Małgorzata
Cudne tulipany, takie ciepło od nich bije, że można się ładować akumulatory w pochmurny dzień Bardzo podobają mi się te pstre żółto-czerwone
Elu ogród masz piękny. Mogłabyś zdradzić co sadzisz po tulipanach? Tulipanowa rabata jest przepiękna, ale mnie przeraża jej późniejsza pustka.
Irena
Zapraszam do Ogrodu na obrzeżach Małopolski.
Zapraszam do Ogrodu na obrzeżach Małopolski.
Witam w nowym wątku
Pięknie kwitną tulipanki, mnie przypadły do gustu botaniczne, muszę jesienią się porozglądać za nimi
Pięknie kwitną tulipanki, mnie przypadły do gustu botaniczne, muszę jesienią się porozglądać za nimi
Ela, założyła nowy wątek wpadłam na chwilkę, a tu taka niespodzianka...
Piękne wejście, śliczne tulipanki, jedne botaniczne już mam, ale muszę jeszcze dokupić właśnie takie, jak na tym zdjęciu, cud miód i malina, baardzo mi się podobają
Piękne wejście, śliczne tulipanki, jedne botaniczne już mam, ale muszę jeszcze dokupić właśnie takie, jak na tym zdjęciu, cud miód i malina, baardzo mi się podobają
www.elutek.posadzdrzewo.pl
zobacz: http://forum.poradnikogrodniczy.pl/oto- ... vt5959.htm
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy.* Autor: Oscar Wilde
zobacz: http://forum.poradnikogrodniczy.pl/oto- ... vt5959.htm
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy.* Autor: Oscar Wilde
No Elu, takie wejście I to jeszcze w takim pięknym pomarańczowym kolorze, jaki mają te tulipany na pierwszym zdjęciu. Bardzo mi się podobają.
Piękne wejście tulipanowe. Podoba mi się jak jest tyle tulipanów posadzone. U mnie część zdziesiątkowała nornica i tylko troszkę mam pozostałości. Dokupiłam w zeszłym roku tylko botaniczne.
Tulipany... Tulipany na rabacie, w rzędzie, przy Narcyzach, przy Szafirkach i przy skalniaku . Pięknie zaczęty sezon i wątek .
Uwielbiam Tulipany, a Ty?
Forumka Kasia
Forumka Kasia
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!
Dziękuję za odwiedzinki Danusi, Romie, Małgosi, Agnes, Irence, Eli Sz, Dorotce, Danieli, Kasi oraz Stasiowi.
Agnes - ten żółto czerwony tulipan na zdjęciu powyżej to liliokształtna Mona Lisa.
Irenko, po przekwitnieniu tulipanów nie zostają mi puste miejsca, a jeśli nawet, to nie na długo. Na jednych rabatkach mam już rozrośnięte kępy orlików, które zaraz zasłonią liście przekwitłych tulipanów, na innych rozrastają się liliowce, czekają również na posadzenie niskie dalie, które szeroko się rozrosną i zasłonią zasychające tulipany.
A póki co - kwitną kolejne. Oto one.
Agnes - ten żółto czerwony tulipan na zdjęciu powyżej to liliokształtna Mona Lisa.
Irenko, po przekwitnieniu tulipanów nie zostają mi puste miejsca, a jeśli nawet, to nie na długo. Na jednych rabatkach mam już rozrośnięte kępy orlików, które zaraz zasłonią liście przekwitłych tulipanów, na innych rozrastają się liliowce, czekają również na posadzenie niskie dalie, które szeroko się rozrosną i zasłonią zasychające tulipany.
A póki co - kwitną kolejne. Oto one.
Zapraszam do siebie - Elżbieta M
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Te białe strzępiaste są bardzo ładne
- Fredzimierz
- Powoli się rozkręca
O strzępiaste tulipany są urocze W tym roku i ja sobie sprawiłam żółciutkie "strzępaki":D
Elu.
Nowy wątek, ale jakość ta sama. Widzę, że gleba jest w nienagannym stanie skoro zdrowo żywi Twoje piękne rośliny.
To jest klucz do sukcesu, bo z tego co się orientuję to po tegorocznej zimie masz małe straty w swoim ogrodzie.
Pozdrawiam. Waldek.
Nowy wątek, ale jakość ta sama. Widzę, że gleba jest w nienagannym stanie skoro zdrowo żywi Twoje piękne rośliny.
To jest klucz do sukcesu, bo z tego co się orientuję to po tegorocznej zimie masz małe straty w swoim ogrodzie.
Pozdrawiam. Waldek.
,,Ogród, który żyje w zgodzie z naturą żyje pełnią życia"