Dziękuję Wam wszystkim za dodanie otuchy...
Teraz mogę oświadczyć że dzisiaj złożyłem wniosek o wymianę Dowodu Osobistego, bez najmniejszych przeszkód.
Termin odbioru mam na dziesiątego marca.
Jak wspomniałem w poprzednim wpisie, mimo podpowiedzi Rafała, za co bardzo dziękuję, w dalszym ciągu nie mogę złożyć rezerwacji przez Internet, z powodu blokady aplikacji.
Bilet wstępu zarezerwowałem sobie telefonicznie, dzwoniąc na numer tel. (61) 646 33 44
(ul. K. Libelta 16/20 w Poznaniu), gdzie jest Wydział Spraw Obywatelskich...
W tym momencie muszę ogłosić że, dzwoniąc do wspomnianego Urzędu, doświadczyłem cudu!
Wielu z nas ma przykre doświadczenia w wykonywaniu podobnych połączeń... w wielu przypadkach jest tak, że nie idzie się połączyć z daną instytucją, albo po wysłuchaniu głosu z automatu, dowiadujemy się że wszystkie linie są zajęte, proszę pozostać na linii i tym podobne opowiastki.
W moim przypadku było inaczej. To połączenie mogę porównać do telefonowania do bliskiej mi osoby.
Całość trwała dosłownie parę minut.
Po wybraniu numeru, odczekałem chwile na połączenie z konsultantem, i już mogłem opowiedzieć co mnie boli.
Konsultant po wysłuchaniu w jakiej sprawie dzwonię, poprosił mnie o podanie numeru pesel, a następnie podał wolne dni, a następnie godziny, w których mogłem zarezerwować sobie miejsce w kolejce.
W ten sposób, już umówiony na spotkanie, stawiłem się ponownie w dniu dzisiejszym, z potrzebnymi wnioskami w ręku, w Urzędzie na ul. Libelta w Poznaniu.
Moją wizytę zarezerwowałem na godzinę trzynastą.
Po przybyciu,
(w Urzędzie byłem o godz. 12.30) pierwszą rzeczą dla zaspokojenie mojej ciekawości, było sprawdzenie, czy dzisiaj o tej godzinie były wolne numerki... oczywiście numerków już nie było.
W holu Urzędu stałem pół godziny, obserwując ludzi podchodzących do biletomatu.
Przez te pół godziny z kwitkiem jak ja wcześniej, zostało odprawionych wiele osób.
Niektórzy z nich, w pośpiechu nim wezmą numerek, wypełniało na poczekaniu przy stole Wnioski o Wymianę Dowodu... a następnie podchodzili po bilet... możecie sobie wyobrazić jakie mieli miny jak ich trud spełznął na niczym.
Mam do was jeszcze malutką prośbę:
Chciał bym abyście otworzyli stronę systemu rezerwacji wizyt, i na swoich komputerach sprawdzili czy taką rezerwację możecie zrobić, czy też wasz komputer będzie tą aplikację blokował.
Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo, czy szkody powstałe po otwarciu tej strony, to możecie się niczego nie obawiać.
Nic w waszym życiu się nie zmieni, no chyba że podacie numer pesel, i zarezerwujecie sobie bilet...
Najpierw otwórzcie:
System rezerwacji wizyt. LINK.
Po otwarciu się strony, należy kliknąć w zakładkę:
Dostępne usługi rezerwacji
- Wydział Spraw Obywatelskich - patrz na poniższe foto punkt
1.
Następnie, po kliknięciu, powinna rozwinąć się tabela, widoczna na następnej fotografii,
gdzie klikamy w rezerwuj wizytę punkt
2.
Po tej czynności powinien otworzyć się kalendarz za pomocą którego ustalimy naszą wizytę.
W moim przypadku kalendarz się nie otwiera, tylko wyskakuje powiadomienie o blokadzie aplikacji, widoczne obok ładującego się terminarza.
Po kliknięciu na OK. na komunikacie, ładowanie zostaje przerwane, i pojawia się zamiast kalendarza, komunikat o błędzie.
Wyjście z tej strony jest proste. Wystarczy kliknąć w krzyżyk w prawym górnym rogu, tak samo jak byśmy zamykali stronę Internetową. Jestem ciekawy czy komuś z was uda się wyświetlić wspomniany terminarz.
Na koniec mam jeszcze dla was zdjęcie.
Zrobiłem zdjęcie panoramiczne budynku w którym mieści się Urząd Miasta Poznania Wydział Spraw Obywatelskich, gdzie Poznaniacy składają wnioski o wymianę dowodu osobistego i inne wnioski.

- Na zdjęciu:
Urząd Miasta Poznania