Zioła z nasion słabo wyrosły
-
- Witamy na forum!
Zioła z nasion słabo wyrosły
Hej,
Moje zioła z nasion bardzo słabo rosną. Wysiane zostały na początku maja i wykiełkowały prawidłowo, niestety po tym lipa straszna, mają może 1cm wysokości a liczyłem że w czerwcu będą już zbiory.
Mam je na balkonie południowym także bardzo dużo bezpośredniego słońca.
Ziemia do ziół. Jakieś porady?
Moje zioła z nasion bardzo słabo rosną. Wysiane zostały na początku maja i wykiełkowały prawidłowo, niestety po tym lipa straszna, mają może 1cm wysokości a liczyłem że w czerwcu będą już zbiory.
Mam je na balkonie południowym także bardzo dużo bezpośredniego słońca.
Ziemia do ziół. Jakieś porady?
Re: Zioła z nasion słabo wyrosły
Faktycznie marnie wyglądają, trzeba by się zastanowić z jakiego powodu, coś to podłoże grube może za kwaśne. Zioła też nie lubią być zalewane.
Ogródek Bettiw z pozdrowieniami od Beaty
-
- Witamy na forum!
Podłoże do ziół, może powinienem wysiać na uniwersalnej jednak. Faktycznie dużo też lałem wody.
A czy stosujecie jakieś nawozy do ziół? Myślę żeby podlać je nawozem do pomidorów
No nic, za rok kupuje sadzonki
A czy stosujecie jakieś nawozy do ziół? Myślę żeby podlać je nawozem do pomidorów

No nic, za rok kupuje sadzonki

Niestety z tego to już nic nie będzie. Tam są jakieś w ogóle odpływy z tych doniczek? Wyrzuć to i wsadź sobie gotowe rośliny, jest dużo ziół w sprzedaży w marketach.
Niech ogród będzie moją pasją, wytchnieniem i odpoczynkiem.
Pozdrawiam, Piotr.
Moje rośliny ogrodowe Moje trawy ozdobne
Pozdrawiam, Piotr.
-
- Witamy na forum!
Tak, to doniczki z drugim dnem. Obstawiał bym ziemię bo to dla ziół a może powinienem uniwersalna albo taka do wysiewu.
Teraz zamierzam wysiać do ziemi uniwersalnej rukolę z nasion i zobaczymy jaki efekt.
Teraz zamierzam wysiać do ziemi uniwersalnej rukolę z nasion i zobaczymy jaki efekt.
Zazwyczaj podłoża do ziół sa okej więc albo za mocno podlewałeś albo zła pielęgnacja wystąpiła. Rukola ładnie kiełkuje więc spróbuj z nią.
Niech ogród będzie moją pasją, wytchnieniem i odpoczynkiem.
Pozdrawiam, Piotr.
Pozdrawiam, Piotr.
-
- Witamy na forum!
Koperek i rukola wysiane w uniwersalnej ziemi pod pomidorami, po miesiącu od wysiania.
Wniosek z tego taki że ziemia do ziół jest do du.. a nie do ziół
Znajoma również narzekała na tą ziemię że bardzo słabo z niej wschodziło nasiona.
Wniosek z tego taki że ziemia do ziół jest do du.. a nie do ziół