W tym dziale forum jestem po raz pierwszy. I chcę Wam pokazać moje aranżacje skromnych ogródeczków. Mam masę pomysłów i jeszcze więcej terenu do zagospodarowania. Pewnie zajmie mi to duuużo czasu, ponieważ mam dwuletniego synka i czekam na kolejnego, który ma się pojawić na początku jesieni. Trochę przez to mam ograniczone możliwości działania, jednak jeszcze aktywnie wypoczywam na łopatką w ręku

Postaram się na bieżąco wrzucać fotki.
Na działce oprócz widocznych tu na zdjęciach mam jeszcze hortensję, forsycje, wczoraj posadzone magnolie, jabłoń, wierzbę, dwa krzewy wierzby japońskiej, kilka iglaczków, azalię, bratki i pelargonię, oraz kwiaty, których nazw nie pamiętam

Przed domem ma ułożoną kostkę, a w niej "luka - prostokąt", miejsce na posadzenie roślinek wielkość 1mx 3m. Na razie mąż kupił mi sadzonkę rododendrona. Mam też na zbyciu dużo kamieni. Doradźcie mi proszę co sadzi się na takich rabatkach. Czy pod spód położyć folię? Czy użyć kamieni, czy lepiej zrobić z nich skalniak nieopodal domu?
W temacie ogrodów na razie jestem zielona, ale mam nadzieję z Waszą pomocą uda mi coś stworzyć na moim całym podwórku, na którym jest jeszcze pobojowisko po budowie domu..