Witajcie!
Dziś widziałam pierwsze bazie w tym roku

. I niby jeszcze nie zaczęłam sezonu, ale parę rzeczy udało mi się zrobić...
Kupiłam w ostatnich dniach cztery rośliny: Agapant afrykański niebieski i biały za niecałe 10zł x2, Tawułkę i Płomyka wiechowatego... Mam też nowe nasiona: Gilia główkowata, Gomfrena i fioletowa Smagliczka. Mogę dodać, że nasiona oprócz Smagliczki to fascynacja wyniesiona z tego forum

. W dodatku otrzymałam przeleżane w sklepie przez zimę cebulki Krokosmi i Tygrysówki za free, ale nie wiem jak je sprawdzić, czy w ogóle żyją.
Rośliny już zdążyłam wsadzić do ziemi. Nie chciałam, żeby zaparzyły się zapakowane w folii.
Do trzech pudełek po lodach wysiałam Begonię, Lwią paszczę, Sasankę, Rudbekię i Cynie. Za jakieś dwa tygodnie powinny pokazać się wschody

. Coś posiałam, a teraz się martwię, czy coś przeżyje :O hehe. Czekam na Wielki Tydzień i może się uda coś siać, już do gruntu na miejsce stałe

. O nowych nasionach muszę trochę przeczytać zanim je posieję

.
Nie miałam dziś dostępnego aparatu, dlatego zdjęć też nie mam, ale pewnie jakbym miała to inne rzeczy by zawiodły

.
Mam już wiosenne myśli, a tu ochłodzenie ma przyjść na chwilę

. Jeszcze w okolicach mojego domu śnieg się nie zdążył rozpuścić, a i w
Ogrodzie Klimatycznym jeszcze się trzyma, pewnie pod śniegiem jest lód, ehh

...
Madziula, oj przykro mi, lód jest groźny dla roślin. Bukszpana mam formowanego i takie uszkodzenie znacznie przedłuży czas na uzyskanie czegoś sensownego z tego jednego krzewu

. Uszkodzenie wzięło się od kół samochodu

. W taką pogodę jaka była przez ostatnie dni, lód powinien już ładnie odpuścić Twoje Bukszpany

.
Frania, to tak jak ja. Na tego Liliowca też długo polowałam

. Mam go w końcu, a najlepsze jest to, że teraz moja kolekcja liczy sześć Liliowców

. Potrzeba mi tylko jakiegoś ciemnego Liliowca i może pełnego

. Z Szafirkami to jeszcze nie wiem co zrobię, poczekam na wiosnę, może mi podpowie

. Tak, Orliki te pełne, podobają się znacznie bardziej od pojedynczych, choć żadnym nic nie brakuje, trzeba je po prostu lubić i uwzględnić to, że są dwuletnie

.
Lubię Wasze wpisy...
Dziękuję za wizyty w moim wątku
Bywajcie!