moja nowa działka

Tu pochwal się Twoim ogrodem! Fotografie i opisy co u Ciebie rośnie - mile widziane!
ODPOWIEDZ
grudnik30@op.pl
Lubi podyskutować
Lubi podyskutować

Re: moja nowa działka

Post autor: grudnik30@op.pl »

Na działkę rzadko już chodzę, ze względu na pogodę. Jest bardzo gorąco, że czasami nie można wytrzymać. Nie ma już tak dużo kwiatów i roślin. Tak jakby zbliżała się już jesień. U nas na działce latają lisy, zamiast kotów. Lisy zjadły koty i żadnego nie ma.
Obrazek
kaktusy kwitną
Załączniki
20220816_144730.jpgm.jpg
ANDU
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!

Post autor: ANDU »

grudnik30@op.pl pisze: 2026-08-03, 11:34 Na działkę rzadko już chodzę, ze względu na pogodę. Jest bardzo gorąco, że czasami nie można wytrzymać. Nie ma już tak dużo kwiatów i roślin. Tak jakby zbliżała się już jesień. U nas na działce latają lisy, zamiast kotów. Lisy zjadły koty i żadnego nie ma.
Obrazek
kaktusy kwitną
Ale ładny kwiat kaktusa,masz do nich rękę.U nas też gorąco,ale przedwczoraj mocno polało więc odpadły konefki na jakiś czas, kwiatów też dużo kwitnie.
Pamiętam, że kiedyś karmiłaś koty na działce,lepsze kicie niż lisy.
Pozdrawiam
ANDU
ANDU
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!

Dzisiaj uzbieraliśmy pierwsze pomidorki koktajlowe o kolorze czekolady , bardzo słodkie.
Załączniki
IMG-20260803-WA0000.jpeg
ANDU
grudnik30@op.pl
Lubi podyskutować
Lubi podyskutować

Nie wiedziałam nawet, że lisy latają po działkach. Dowiedziałam się od znajomego. Po jednej paprykę jem. Jest mała, bo wokół niej rosną pomidory. Mała ale dobra sprawdzona na 100 procent. Pomidorów też chyba nie przejmę bo sporo będzie. Moje kaktusy mają jedną wadę bo nie wiadomo jaka jest ich nazwa
Obrazek
taką oplątwę szukam. może znajdę ją w Biedronce
Załączniki
IMG_20260310_124653.jpg
ANDU
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!

grudnik30@op.pl pisze: 2026-08-03, 22:27 Nie wiedziałam nawet, że lisy latają po działkach. Dowiedziałam się od znajomego. Po jednej paprykę jem. Jest mała, bo wokół niej rosną pomidory. Mała ale dobra sprawdzona na 100 procent. Pomidorów też chyba nie przejmę bo sporo będzie. Moje kaktusy mają jedną wadę bo nie wiadomo jaka jest ich nazwa
Obrazek
taką oplątwę szukam. może znajdę ją w Biedronce
Chyba taką oplatwę bialą już miałaś, jeśli masz smartfona to zainstaluj taki program Google obiektyw on identyfikuje rośliny po zrobieniu fotki rośliny.
ANDU
grudnik30@op.pl
Lubi podyskutować
Lubi podyskutować

Jestem starej daty i nie wiem czy dała bym radę to zrobić, ale z pomocą kogoś może tak. Siedzi się w domu jak w więzieniu dopiero na wieczór da się wyjść. Ze względu na swoją chorobę nie mogę ryzykować Niestety mam padaczkę i boję się wyjścia
ANDU
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!

grudnik30@op.pl pisze: 2026-08-05, 22:21 Jestem starej daty i nie wiem czy dała bym radę to zrobić, ale z pomocą kogoś może tak. Siedzi się w domu jak w więzieniu dopiero na wieczór da się wyjść. Ze względu na swoją chorobę nie mogę ryzykować Niestety mam padaczkę i boję się wyjścia
Tak te upały dają popalić,ja też mało co wychodzę,tyle co muszę.
Niestety wszystkie choroby dają dużo ograniczeń.
Pozdrawiam
ANDU
grudnik30@op.pl
Lubi podyskutować
Lubi podyskutować

Już upały trochę ustały. Wczoraj kosiłam trawę, co pół godziny wracając do do domu, by naładować akumulator. Dobre jest to że mam blisko na działkę. Dzisiaj byłam tylko zobaczyć.
Obrazek
Na wypróbowanie w Pszczółce kupiłam paprykę słodka. Ta stu procentowana papryka jeszcze nie jest czerwona, ładnie rośnie.
Obrazek
Mam goryczkę i wcale mi nie rośnie, tylko jak ją posadziłam tak jest, a powinna
Obrazek
a to zawilce japońskie rozrastają się szybko i wszędzie
Załączniki
IMG_20260809_141040.jpg
IMG_20230914_150211045_MFNR.jpg
IMG_20260809_141122.jpg
ANDU
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!

grudnik30@op.pl pisze: 2026-08-09, 16:48 Już upały trochę ustały. Wczoraj kosiłam trawę, co pół godziny wracając do do domu, by naładować akumulator. Dobre jest to że mam blisko na działkę. Dzisiaj byłam tylko zobaczyć.
Obrazek
Na wypróbowanie w Pszczółce kupiłam paprykę słodka. Ta stu procentowana papryka jeszcze nie jest czerwona, ładnie rośnie.
Obrazek
Mam goryczkę i wcale mi nie rośnie, tylko jak ją posadziłam tak jest, a powinna
Obrazek
a to zawilce japońskie rozrastają się szybko i wszędzie
Bardzo ciekawa ta papryka,na fotce ma fioletowy kolor, myślałem, że to bakłażan, zawilce piękne,
Pozdrawiam
ANDU
ODPOWIEDZ