Mój balkonik - część druga
Re: Mój balkonik - część druga
Witaj Krysiu, trochę zimno to i przespacerowałam się po Twoich pięknych zdjęciach i widokach z wycieczek. Od razu miło na sercu że niedługo przyjdzie wiosna i znowu kwiaty wystrzelą kolorami.
Ogródek Bettiw z pozdrowieniami od Beaty
Beatko to prawda, jest trochę zimno. Nocami nawet - 13 stopni. Ale na przekór zimie kupiłam dziś pierwszego kwiatka w tym roku. To malutkie różowe kalanchoe. Ślicznie świeci słonko, tylko temperatury są troszkę nie do przyjęcia. Ciepło pozdrawiam przyjaciół z forum
.
Gwiazda "zaspała" na te święta ale teraz cieszy obfitością zieleni i czerwonymi listkami. Krysiu czy przed świętami umieszczasz ją w ciemnym pomieszczeniu żeby trochę przymusić ją do wybarwienia?
Beatko, ta gwiazda nadal cieszy swoimi pięknymi kolorami, a ja się dziwię
. Była przez dwa tygodnie w pokoju od północy przykryta torbą papierową i nabrała kolorów. Serdeczności ślę
.
A wczoraj byliśmy w Gorcach, to takie górki na południe od Krakowa z najwyższym szczytem, Turbaczem. I widzieliśmy polany krokusów. A piękny to widok.
A wczoraj byliśmy w Gorcach, to takie górki na południe od Krakowa z najwyższym szczytem, Turbaczem. I widzieliśmy polany krokusów. A piękny to widok.
Po wielu słonecznych dniach pogoda uległa zmianie. I mocno leje
Ale deszcz jest bardzo potrzebny. W poniedziałek w Lidlu były kartoniki z passiflorami i kupiłam 3 sztuki razem z pelargonią angielską, którą bardzo lubię.
A w Wieliczce, tuż przy kopalni soli kwitną właśnie teraz tysiące krokusów. A , że turystów tam jest wielu, to mają co podziwiać, nie tylko podziemną trasę. I jeszcze krakowski botanik, który odwiedzamy od czasu do czasu. Jak zawsze piękny. Jest też nowa oranżeria, a w niej nie tylko wspaniałe rośliny, ale także przepyszne ciasteczka
. Serdeczności forumowiczom przesyłam
.
A w Wieliczce, tuż przy kopalni soli kwitną właśnie teraz tysiące krokusów. A , że turystów tam jest wielu, to mają co podziwiać, nie tylko podziemną trasę. I jeszcze krakowski botanik, który odwiedzamy od czasu do czasu. Jak zawsze piękny. Jest też nowa oranżeria, a w niej nie tylko wspaniałe rośliny, ale także przepyszne ciasteczka
Czyli spacer udany, piękne kolorki dla oczu i słodycz dla podniebienia 
Poświąteczny, bardzo słoneczny wtorek i nasz spacerek po Krakowie. Wawelskie wzgórze i botanik, to kwitnące magnolie, które uwielbiam. Świat zaczyna się zielenić i to jest bardzo optymistyczne
.
Beatko, było małe co nieco
. Serdeczności przesyłam i pozdrawiam cieplutko, bo dziś znacznie chłodniej.
Beatko, było małe co nieco
Pozdrawiam Krysiu, dzięki za odwiedziny u mnie, piękne zdjęcia wiosennych kwiatów.Magnolie są zjawiskowe.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ANDU
Słoneczna majówka powolutku dobiega końca. Piątek to było Święto Kwiatów na dziedzińcu Zamku w Niepołomicach. Sobota to wędrówka Dolinką Będkowską, urokliwą bardzo. A dziś odpoczywamy i podlewamy roślinki, które ładnie kwitną. Serdecznie pozdrawiam forumowiczów
.
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

Wspaniale wykorzystany majowy weekend. Pozdrawiam.
Zapraszam do siebie - Elżbieta M
Jest takie miejsce, a w nim me oczko i skalniak
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce, a w nim me oczko i skalniak
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety