Kostrzewa-niedzwiedzie futro
Kostrzewa-niedzwiedzie futro
Mam jedno pytanko:
czy wypuści nowe pędy kostrzewa-niedźwiedzie futro, jeśli usunę wszystko ponad ziemią,
ponieważ prawie wszystko uschło po zimie i jesiennym przesadzeniu?
Z góry dziękuję za porady.
czy wypuści nowe pędy kostrzewa-niedźwiedzie futro, jeśli usunę wszystko ponad ziemią,
Pozdrawiam Slawek.
Ja nigdy nie usuwam starych pędów dopóki roślinka nie zacznie wypuszczać nowych. To jakby ochrona. Kostrzewa niedźwiedzie futro jest bardzo wytrzymałą trawą. Z drugiej strony nigdy nie widziałam żeby uschła do tego stopnia jak piszesz. Poczekaj trochę, pewnie odbije.
Z tego co wiem to jej się nie przycina.

Już zaczęła wypuszczać nowe pędy, ponieważ stoi w cieplej piwnicy przy oknie,Joanna pisze:Ja nigdy nie usuwam starych pędów dopóki roślinka nie zacznie wypuszczać nowych. To jakby ochrona. Kostrzewa niedźwiedzie futro jest bardzo wytrzymałą trawą. Z drugiej strony nigdy nie widziałam żeby uschła do tego stopnia jak piszesz. Poczekaj trochę, pewnie odbije.Z tego co wiem to jej się nie przycina.
ale bardzo brzydko wygląda i nie wiem co zrobić.
Dzięki za poradę.
Pozdrawiam Slawek.
-
- Witamy na forum!
Re: Kostrzewa-niedzwiedzie futro
Witam! Nie martw się o niedźwiedzie runo, ono zawsze odrośnie, chyba że jest zupełnie bez wody, nie lubi być niczym przykryte, bardzo szybko odbarwia się, ale jak tylko znajdzie odrobinkę miejsa to wyrośnie, lubi światło, mało słońca i wodę.slawek pisze:Mam jedno pytanko:
moja kostrzewa stracila ksztalt
Moja kostrzewa nie ma kształtu poduchy. Miała w pierwszym roku po posadzeniu, a teraz wybiła się w górę i nie wiem co mam z nią zrobić.
Ilona Cizewska
-
- Lubi podyskutować
Witam. Kupiliśmy działkę na której rośnie trawa kostrzewa -niedżwiedzie futro.Bardzo mi się ona podoba tylko teraz jak już postawiliśmy domek to tak średnio jestem zadowolona.Żle się chodzi bo ona rośnie w kępach.Mam pytanie co można z tym zrobić?Coś posiać pomiędzy?
Cześć. Masz możliwość zrobić zdjęcie? Możesz dosadzić w puste przestrzenie nowe kostrzewy albo ewentualnie zrobić dosiewkę zwykłej trawy.
Niech ogród będzie moją pasją, wytchnieniem i odpoczynkiem.
Pozdrawiam, Piotr.
Moje rośliny ogrodowe Moje trawy ozdobne
Pozdrawiam, Piotr.
Kosić trzeba i podlewać
To pozostaje Ci dosadzić w puste miejsca nowe kostrzewy 

Pozdrawiam, Piotr.
Pozdrawiam, Piotr.
A może mech by posiać tylko nie wiem czy można kupić nasiona?
Mchu nie wyhodujesz z nasion
Mech atrakcyjnie wygląda w wilgotnych miejscach i naturalnych warunkach w cieniu u ciebie byłby cały czas suchy odbarwiony i jest to niemożliwe...

Pozdrawiam, Piotr.
Pozdrawiam, Piotr.