Jest takie miejsce - cz.2
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

Re: Jest takie miejsce - cz.2
Beatka napisała, że zakwitł jej mieczyk posadzony w sierpniu. Musiała to być jakaś wczesna odmiana, bo ja sadziłam cebule w maju , a większość zakwitła w sierpniu. Czekam.na kolejny , bo lada chwila powinien się rozwinąć.
Zapraszam do siebie - Elżbieta M
Jest takie miejsce, a w nim me oczko i skalniak
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Piękne masz Elu mieczyki. Wiem, trochę się trzeba przy nich napracować, cebule przechować, ale efekt jest wspaniały. Serdeczności
.
Super mieczyki, mają tyle barw i faktur, piękne są, też je sadzimy co roku i co roku wykonujemy 
ANDU
Przejrzałem Twój wątek o mieczykach, są wyjątkowej urody i już 11 lat je uprawiasz,ta ilość odmian, kolorów,kształtów,faktur jest oszałamiająca, tak sobie pomyślałem, że wiele z nich jest ładniejsza niż lilieANDU pisze: 2025-09-29, 15:18 Super mieczyki, mają tyle barw i faktur, piękne są, też je sadzimy co roku i co roku wykonujemy![]()
ANDU
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

Są piękne ale wymagają więcej pracy niż lilie. Już nie mam tyle odmian , co przed laty -
niektóre wyginęły , te z oznakami chorób wyrzuciłam ,a część znalazło miejsce w innych ogrodach - bo kto je widziałam to się zachwycił.
niektóre wyginęły , te z oznakami chorób wyrzuciłam ,a część znalazło miejsce w innych ogrodach - bo kto je widziałam to się zachwycił.
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Elu,a co Ci wyszło z tych cynii, co wiosną nasiona zamówiłaś?, a gdzie zamówiłaś cebule , ja czekam na wyprzedaż u benexa, dzięki za odwiedziny u mnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ANDU
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

Cześć Andu. Cynie wyrosły mi olbrzymie, teraz lekko uszkodził je przymrozek. Narcyzy zamówiłam w Świecie kwiatów, promocja trwa jeszcze 15 godzin od teraz , może się zdążysz załapać?
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Elu Twoje mieczyki są pokazowe, kolory i strukturę mają wspaniałą.
Ogródek Bettiw z pozdrowieniami od Beaty
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

Cześć Andu. Cebulki dotarły z tygodniowym opóźnieniem, ale duże i zdrowe. Posadziłam, zobaczymy wiosną czy takie piękne jak na fotkach sklepu. Zeszłej jesieni dokupiłam tulipany , teraz narcyzy i krokusy.
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Świetne zakupy, od wiosny będziemy cieszyć się fotkami nowych nasadzeń, będzie kolorowo 
Ogródek Bettiw z pozdrowieniami od Beaty