Jest takie miejsce - cz.2
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

Re: Jest takie miejsce - cz.2
Beatka napisała, że zakwitł jej mieczyk posadzony w sierpniu. Musiała to być jakaś wczesna odmiana, bo ja sadziłam cebule w maju , a większość zakwitła w sierpniu. Czekam.na kolejny , bo lada chwila powinien się rozwinąć.
Zapraszam do siebie - Elżbieta M
Jest takie miejsce, a w nim me oczko i skalniak
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Piękne masz Elu mieczyki. Wiem, trochę się trzeba przy nich napracować, cebule przechować, ale efekt jest wspaniały. Serdeczności
.
Super mieczyki, mają tyle barw i faktur, piękne są, też je sadzimy co roku i co roku wykonujemy 
ANDU
Przejrzałem Twój wątek o mieczykach, są wyjątkowej urody i już 11 lat je uprawiasz,ta ilość odmian, kolorów,kształtów,faktur jest oszałamiająca, tak sobie pomyślałem, że wiele z nich jest ładniejsza niż lilieANDU pisze: 2025-09-29, 15:18 Super mieczyki, mają tyle barw i faktur, piękne są, też je sadzimy co roku i co roku wykonujemy![]()
ANDU
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

Są piękne ale wymagają więcej pracy niż lilie. Już nie mam tyle odmian , co przed laty -
niektóre wyginęły , te z oznakami chorób wyrzuciłam ,a część znalazło miejsce w innych ogrodach - bo kto je widziałam to się zachwycił.
niektóre wyginęły , te z oznakami chorób wyrzuciłam ,a część znalazło miejsce w innych ogrodach - bo kto je widziałam to się zachwycił.
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Elu,a co Ci wyszło z tych cynii, co wiosną nasiona zamówiłaś?, a gdzie zamówiłaś cebule , ja czekam na wyprzedaż u benexa, dzięki za odwiedziny u mnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ANDU
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

Cześć Andu. Cynie wyrosły mi olbrzymie, teraz lekko uszkodził je przymrozek. Narcyzy zamówiłam w Świecie kwiatów, promocja trwa jeszcze 15 godzin od teraz , może się zdążysz załapać?
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Elu Twoje mieczyki są pokazowe, kolory i strukturę mają wspaniałą.
Ogródek Bettiw z pozdrowieniami od Beaty
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

Cześć Andu. Cebulki dotarły z tygodniowym opóźnieniem, ale duże i zdrowe. Posadziłam, zobaczymy wiosną czy takie piękne jak na fotkach sklepu. Zeszłej jesieni dokupiłam tulipany , teraz narcyzy i krokusy.
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Świetne zakupy, od wiosny będziemy cieszyć się fotkami nowych nasadzeń, będzie kolorowo 
Ogródek Bettiw z pozdrowieniami od Beaty
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

Słoneczny dzień i od razu robi się radośnie.
A takie barwy na rabacie axaliowej
⁸
Niestety zdjęcia się odwracają....Przy powiększaniu wracają do swej pozycji
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Witaj Elu
Jesień ma ten swój urok kolorów,ale musi być słońce,u nas azalki tak sam kolorowe.
My też posadziliśmy cebulki krokusów,hiacyntów, żonkili, zobaczmy wiosną jak to zakwitnie.
Pozdrawiam
Jesień ma ten swój urok kolorów,ale musi być słońce,u nas azalki tak sam kolorowe.
My też posadziliśmy cebulki krokusów,hiacyntów, żonkili, zobaczmy wiosną jak to zakwitnie.
Pozdrawiam
ANDU
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

Andrzejku, jaki duży jest Wasz ogród? Przydomowy? Masz tyle kwiatów, tyle kolorowych rabat , że ogród mały być nie może.
U mnie 8 arów. I teraz jest to przydomowy ogród , bo przeprowadziłam się z Krakowa na wieś. I nie żałuję tej decyzji.
Dzisiaj kurier przywiózł zamówione kaptury zimowe do roślin. Jeszcze nie okrywam ,niech się trochę hortensje hartują.
U mnie 8 arów. I teraz jest to przydomowy ogród , bo przeprowadziłam się z Krakowa na wieś. I nie żałuję tej decyzji.
Dzisiaj kurier przywiózł zamówione kaptury zimowe do roślin. Jeszcze nie okrywam ,niech się trochę hortensje hartują.
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Witaj EluElzbieta M pisze: 2025-11-17, 18:32 Andrzejku, jaki duży jest Wasz ogród? Przydomowy? Masz tyle kwiatów, tyle kolorowych rabat , że ogród mały być nie może.
U nas działka podobna ok 800 m kw.
Ogródek jest przydomowy, na środku budynek,z boku domek gospodarczy,ten zielony i altanka.
Rośliny w około budynku i kawałeczek na warzywa może tak z 50m kw.
Ogródek przy domu to super sprawa,bo codziennie jest doglądany,podziwiany i na żywo można planować co w jakimś miejscu za rok może rosnąć. Ja tak wiosną chodzę po ogrodzie widzę gdzie co może rosnąć na następną wiosnę, jakieś cebulowe kwitnące.
Jak się tak dojeżdża na działkę co jakiś czas, to najczęściej jest męczące orka i mało odpoczynku i delektowanie się pięknem roślin,kwiatów, kolorów zapachów. Super, że udało Ci się tak zamieszkać, choć wiadomo jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy.
Ja hortensji nigdy nie odkrywałem,no ale mam tylko jedną bukietową , pamiętam, że masz ogrodowe, a im lubią zmarznąć pąki kwiatowe.
Pozdrawiam
ANDU