Cześć.
Drzewo grabu kupione w małej doniczce przesadzone do takiej o wymiarach 30/35 ( szer/wys). Po roku na balkonie praktycznie wcale nie urosło do góry , od wysokosci 50 cm szczyt jest rozdwojony i ustawiony bardzo na boki. Chyba to w tym problem , co z tym zrobic ?
Grab - Rozdwojenie szczytu
Re: Grab - Rozdwojenie szczytu
Rośliny hoduję na balkonie od wielu lat. On się w tej doniczce męczy, proszę wsadzić do ogrodu. Też zaczynając przygodę z roślinami balkonowymi kupiłam malutkiego świerka i sosnę. Po roku zobaczyłam, że to słaby pomysł. One rosną od lat przed klatką schodową i sięgają 4 piętra. Tak, że ten, to nie jest balkonowa roślinka. Pozdrawiam serdecznie
.
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

A ja sądzę ( mogę się mylić) , że on jest tak formowany. Czy aby nie rośnie w poziomie? Widziałam takie szpalery z buków przy ścianie lub posadzone jako żywopłot. Bardzo to ładnie wyglądało. A co do doniczki - drzewka tak posadzone zawsze będą mniejsze niż rosnące w gruncie.
Zapraszam do siebie - Elżbieta M
Jest takie miejsce, a w nim me oczko i skalniak
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce, a w nim me oczko i skalniak
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Hej, albo był tak prowadzony wcześniej i ma taki pokrój albo dwie gałęzie rozeszły się na boki i krzew utracił przewodnik. Jeżeli chcesz to lewy/prawy pęd musisz nagiąć do góry przywiązując go do palika.
Niech ogród będzie moją pasją, wytchnieniem i odpoczynkiem.
Pozdrawiam, Piotr.
Moje rośliny ogrodowe Moje trawy ozdobne
Pozdrawiam, Piotr.
Moje rośliny ogrodowe Moje trawy ozdobne