Działka - moje hobby, pasja
Działka - moje hobby, pasja
Witam!
Działkę uprawiam od ok. 30 lat. W tym czasie wiele się zmieniło. Zaczynałem, jak chyba większość od warzyw, które stopniowo zostały eliminowane, aż pozostał tylko szczypiorek. Z roślin ozdobnych zaczynałem od tulipanów, których w szczytowym momencie miałem ok. 400 odmian i gatunków. Z czasem jednak złodzieje i nornice zrobili swoje, tak, że w tej chwili mam tylko kilkanaście. W to miejsce pojawiły się lilie (ponad 100 odmian), podobna ilość paproci, kilkadziesiąt odmian pierwiosnków i wiele wiele... innych.
Na początek kilka widoków ogólnych: I "strażnicy ogrodu"
Działkę uprawiam od ok. 30 lat. W tym czasie wiele się zmieniło. Zaczynałem, jak chyba większość od warzyw, które stopniowo zostały eliminowane, aż pozostał tylko szczypiorek. Z roślin ozdobnych zaczynałem od tulipanów, których w szczytowym momencie miałem ok. 400 odmian i gatunków. Z czasem jednak złodzieje i nornice zrobili swoje, tak, że w tej chwili mam tylko kilkanaście. W to miejsce pojawiły się lilie (ponad 100 odmian), podobna ilość paproci, kilkadziesiąt odmian pierwiosnków i wiele wiele... innych.
Na początek kilka widoków ogólnych: I "strażnicy ogrodu"
Re: Działka - moje hobby, pasja
A możesz zdradzić gdzie ten ogródek się znajduje
Jest urzekający. Podoba mi się staw, bo to chyba staw jest i kamienny mur. Domek ma także urok. Czekam na dalszą prezenatację 

Ja też chętnie będę oglądała Twój ogródek !
Ten wąż rewelacyjnie sfotografowany.
To chyba zaskroniec (zgaduję) , ale na fotce wygląda jak kobra.
To chyba zaskroniec (zgaduję) , ale na fotce wygląda jak kobra.
ANDU
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!
Witam Cię serdecznie. Woda w ogrodzie to jest to , co lubię. Bardzo ciekawie u Ciebie jest zaaranżowana ta wodna strona ogrodu. A tacy strażnicy i u mnie są.
Zapraszam do siebie - Elżbieta M
Jest takie miejsce, a w nim me oczko i skalniak
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce, a w nim me oczko i skalniak
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Szkoda, że właściciel ogrodu nie odezwał się od czerwca 2014roku 

.
Właściciel ,,tajemniczego ogrodu'' ma w nim podobne warunki, o których śpiewali chłopaki z zespołu Czerwone gitary - w piosence: Takie ładnie oczy.
[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=VzGKgJMYGI0[/youtube]
Właściciel ,,tajemniczego ogrodu'' ma w nim podobne warunki, o których śpiewali chłopaki z zespołu Czerwone gitary - w piosence: Takie ładnie oczy.

Wśród wysokich traw
Głęboki staw;
Jak mnie nie pokochasz,
To się w nim utopię!
W stawie zimna woda;
Trochę będzie szkoda...
Trochę będzie szkoda, gdy
Utopię się w nim.
[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=VzGKgJMYGI0[/youtube]
Zapraszam do mnie: W ogródku Tadeusza ->>
- Sylwia,Gosia
- Mistrz dyskusji!
Tadziu ,umie pływać .......Sylwia,Gosia pisze:Szkoda...

- Sylwia,Gosia
- Mistrz dyskusji!
Ja przypuszczałam ,że nasz Tadziu to roztropny chłopak i się nie utopi,odwoływałam się raczej do tego co napisała Danusia.Szkoda ,że się nie odzywa,bo miejsce które pokazywał jest urzekające.Danka pisze:Szkoda, że właściciel ogrodu nie odezwał się od czerwca 2014roku

Pozdrawiam i zapraszam do siebie: Balkony Gosi, Sylwii.