Czy to robak?
Czy to robak?
Hej. Na moich storczykach pojawiły się dziwne plamy . Czy to robak? Czy jest szansa by uratować kwiatki? Dziękuję za podpowiedź
Re: Czy to robak?
Hej. Wygląda na atak przędziorków, wciornastków albo też poparzenie.
Niech ogród będzie moją pasją, wytchnieniem i odpoczynkiem.
Pozdrawiam, Piotr.
Moje rośliny ogrodowe Moje trawy ozdobne
Pozdrawiam, Piotr.
Moje rośliny ogrodowe Moje trawy ozdobne
Hej. Hmmm a czy można coś z tym zrobić? Czy raczej wyrzucić pozostaje kwiatki?
Cześć w przypadku poparzenia rośliny trzeba odsunąć dalej od okna. Głównie na okres letni, teraz nie ma to już znaczenia. Nowe liście będą wyrastać zdrowe, te stare z czasem zwiędną i je wtedy usuniesz.
Natomiast w przypadku szkodników pomocne będą opryski domowymi preparatami opartymi na składnikach naturalnych: Spruzit Spray lub Polysect Długo Działający Hobby. Polecam szczególnie te 2 bo łączą w sobie moc dwóch substancji owadobójczych (naturalny olej który zadusza szkodniki oraz naturalne pyretryny, które paraliżują owada). Oczywiście wystarczy wybrać jeden z tych dwóch preparatów.
Natomiast w przypadku szkodników pomocne będą opryski domowymi preparatami opartymi na składnikach naturalnych: Spruzit Spray lub Polysect Długo Działający Hobby. Polecam szczególnie te 2 bo łączą w sobie moc dwóch substancji owadobójczych (naturalny olej który zadusza szkodniki oraz naturalne pyretryny, które paraliżują owada). Oczywiście wystarczy wybrać jeden z tych dwóch preparatów.
Rafał