Co w moim ogrodzie.
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

Re: Co w moim ogrodzie.
Celinko, serdecznie dziękuję za życzenia imieninowe i niespodziankę w postaci pięknego storczyka
Zapraszam do siebie - Elżbieta M
Jest takie miejsce, a w nim me oczko i skalniak
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
WITAM I POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE
Dawno tu nie byłam bo zachodziły u mnie same niemiłe problemy a na końcu zepsuł mi się aparat fotograficzny /ale to nie jest istotna
sprawa/ Nie mogąc odtworzyć kolejnych plików pokażę ostatnie.Przez wielkie zaspy trudno było zrobić lepsze zdjęcie.
Dawno tu nie byłam bo zachodziły u mnie same niemiłe problemy a na końcu zepsuł mi się aparat fotograficzny /ale to nie jest istotna
sprawa/ Nie mogąc odtworzyć kolejnych plików pokażę ostatnie.Przez wielkie zaspy trudno było zrobić lepsze zdjęcie.
Zapraszam:
Co w moim ogrodzie
Co w moim ogrodzie
Witaj Celinkoalokazja7 pisze: 2026-02-05, 19:44 WITAM I POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE![]()
Piękny widok i prawdziwa zima, zdrowia życzę.
Pozdrawiam i byle do wiosny,to już niedługo.
ANDU
Jakoś za bardzo nie rozglądam sie po moich roślinach bo wstyd się przyznać jak wszystko jest zaniedbane po póznej jesieni a o trawniku -szkoda mówić ale to przyczyny niezależne od nas
Zacznę od kwiatów domowych.Już storczykami się nie pochwalę-miałam 12 szt.różnego koloru,za niedługo sześć padło a za jakiś czas dałam pozostałe osobie która kocha kwiaty.
Anturium które dostałam było piękne lecz po krótkim czasie okazało się,że jest chore.
Zacznę od kwiatów domowych.Już storczykami się nie pochwalę-miałam 12 szt.różnego koloru,za niedługo sześć padło a za jakiś czas dałam pozostałe osobie która kocha kwiaty.
Anturium które dostałam było piękne lecz po krótkim czasie okazało się,że jest chore.
Zapraszam:
Co w moim ogrodzie
Co w moim ogrodzie
Ale sobie anturium fikło .
Gozdziki kupione w DINO były całe w pączkach a gdy rozkwitły to prawie wszystkie miały bardzo słabe łodyżki i oklapywały z flakonu -łzy do oczów płynęły.Myślę,że hodowca nie myślał o ich żywotności tylko o kasie za nie-nie nacieszyłam się.
Gozdziki kupione w DINO były całe w pączkach a gdy rozkwitły to prawie wszystkie miały bardzo słabe łodyżki i oklapywały z flakonu -łzy do oczów płynęły.Myślę,że hodowca nie myślał o ich żywotności tylko o kasie za nie-nie nacieszyłam się.
Zapraszam:
Co w moim ogrodzie
Co w moim ogrodzie
Te cebulowe kwiatki ładnie ale krótko się prezentują-to hiacynty.Czy uda mi się przetrzymać do jesieni ?
Zapraszam:
Co w moim ogrodzie
Co w moim ogrodzie
- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!

Jak przekwitną, to zaprzestań podlewania. Ja tak miałam , a jesienią wsadziłam cebule do ogrodu.
Zapraszam do siebie - Elżbieta M
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Elu u mnie jak w domu przekwitły hiacynty ucinałem kwiatostan i przesadzałem cebulę z liśćmi do ogródka, liście same zaschły, a cebula siedziała w ziemi do wiosny, wiosną zakwitały,ale już nie tak wielkie kwiatostany.
Pozdrawiam
ANDU