Co to za roślina - nierozpoznane
Re: Co to za roślina - nierozpoznane
Super! bardzo dziękuje za pomoc. W między czasie roślinka wypuściła jeden czerwony kwiatek. Czy jest jeszcze szansa że wypuści korzenie? Ewentualnie czy są jakieś zalecenia co do przesadzania? A może idzie gdzieś kupić ten kwiatek? A może jest opcja wysłania sadzonki? bardzo nam się spodobał ten kwiatek 

ruby , obszernie opisałam Tobie wszystko o Aptenii , znasz już nazwę poszukaj dokładniejszych informacji w internecie . Jeżeli ma kwiatek to i korzonek powinna wypuścić i wtedy posadzisz ją do ziemi . Daj znać czy dobrze się dzieje z Twoją Aptenią .
rozumiem, dziękuję za pomoc, na pewno napiszę co z kwiatkiem
pozdrawiam

-
- Witamy na forum!
Re:
To chyba jakis Eleagnus.Joanna pisze:Nierozszyfrowana roślinka
-
- Witamy na forum!
A moze to Arbutus unedo, drzewo truskwkowe?elw88 pisze:Witajcie! proszę o rozpoznanie tej roślinki, podobna jest do maliny, ale owoce ma większe.
Witam,
chciałabym prosić o pomoc w rozszyfrowaniu nazwy roślinki, którą kupiłam kilka dni temu ale zapomniałam nazwy
Jest to bylina , ale nie wiem czy lubi słoneczne miejsce czy zacienione oraz jak ją pielęgnować. Jeśli ktoś z Państwa dysponuje wiedzą na ten temat, byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
chciałabym prosić o pomoc w rozszyfrowaniu nazwy roślinki, którą kupiłam kilka dni temu ale zapomniałam nazwy

Jest to bylina , ale nie wiem czy lubi słoneczne miejsce czy zacienione oraz jak ją pielęgnować. Jeśli ktoś z Państwa dysponuje wiedzą na ten temat, byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
Bardzo dziękuję. 
Chyba rzeczywiście jest to ciemiernik. Szkoda ,że trujący
ale posadzę go w trudnodostępnym miejscu.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna

Chyba rzeczywiście jest to ciemiernik. Szkoda ,że trujący

Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Poprawiam swoją pisownię na "trudno dostępny". Przepraszam za błąd i serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Justyna
Justyna