Chleb
Re: Chleb
Znów się zepsułeś i wiem co zrobię wymienię Ciebie na nowszy model - maszynę wymienia się bezproblemowo a robotne ozdoby wymagają więcej zachodu
.

Ogródek Bettiw z pozdrowieniami od Beaty
- Sylwia,Gosia
- Mistrz dyskusji!
Ostatnio upiekłam chleb z dodatkiem mąki jaglanej ,którą podarowała mi nasza Marysia .Trochę to trwało ,bo czekałam na jakąś okazję
.
Marysiu dziękuję ,chlebek wyszedł bardzo smaczny , czuło się jaglaną nutkę
.

Marysiu dziękuję ,chlebek wyszedł bardzo smaczny , czuło się jaglaną nutkę

Pozdrawiam i zapraszam do siebie: Balkony Gosi, Sylwii.
Gosiu brawo , życzę smacznego , szkoda że nie mogę skosztować 

Bardzo apetycznie wygląda 

- Sylwia,Gosia
- Mistrz dyskusji!
Dziękuję Halinko i Danusiu
.Dzisiaj znowu zabieram się za wyrabianie chlebka , bo zaczyn szybko rośnie , po 5 dniach potraja swoją objętość ,co zmusza do wyrabiania ciasta na chleb , max 1 raz w tygodniu
.
Marysia podarowała mi również mąkę z grochu i konopii , ta ostatnia ma ładny zielony kolorek
.

Marysia podarowała mi również mąkę z grochu i konopii , ta ostatnia ma ładny zielony kolorek

- Sylwia,Gosia
- Mistrz dyskusji!
Dziękuję Halinko i Danusiu
.Dzisiaj znowu zabieram się za wyrabianie chlebka , bo zaczyn szybko rośnie , po 5 dniach potraja swoją objętość ,co zmusza do wyrabiania ciasta na chleb , max 1 raz w tygodniu
.
.

Gosiu,ratunku ! dziki bez kwitnie a ja zgubiłam Twój przepis na syrop.Ten z zeszłego roku miał wielkie powodzenie.
Pozdrowienia przesyłam
Pozdrowienia przesyłam

- Sylwia,Gosia
- Mistrz dyskusji!
Marysiu , tak mi przykro , że dopiero teraz zobaczyłam Twój post o przepis na syrop
, nie wiem jak mi to umknęło . Pewnie czarny bez już przekwitł , ale jeśli jeszcze w jakimś chłodnym miejscu ostał się jeden kwitnący krzaczek , to na wszelki wypadek podaję przepis na syrop w moim wątku
.

Coś zaniedbany ten wątek jedzenia , nie mogę utrafić na dobre pieczywo w sklepach , upiekłam bagietki i niebo w gębie , jak mogłam jeść to coś stamtąd 

Wyglądają apetycznie, pięknie wyrośnięte na pewno smakowite i chrupiące, oj kusisz Halinko 

Przymusowe siedzenie w domu , piekę więc chleb i bułki , nie ma jak swoje wypieki 

- Elzbieta M
- Mistrz dyskusji!
To ja się też pochwałę chlebkiem
Zapraszam do siebie - Elżbieta M
Jest takie miejsce, a w nim me oczko i skalniak
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
Jest takie miejsce, a w nim me oczko i skalniak
Jest takie miejsce cz.2
Mieczyki Elżbiety
brawo , nie zginiemy 

Dziewczyny wypieki super, a pyszne pewnie że palce lizać. Może też coś upiekę ...
Ze dwa tygodnie temu robiłam z wnukami bułeczki z dynią, została mi taka mała ostatnia sztuka no i urodził się pomysł na bułeczki a przepisów w necie jest sporo jeszcze zamroziłam trochę pieczonej dyni tak że będzie powtórka bo zaskoczyły mnie świetnym smakiem. Kolor też jest niepowtarzalny.