Włoszczyzna

Czyli o tym jak plony z działki wykorzystać w kuchni

Re: Włoszczyzna

Postautor: malina » 2014-12-04, 20:34

Brawo Mario ,nie przypuszczałam że w takim tempie zdecydowałaś się to robić ,Ja dopiero w poniedziałek będę w mieście na targu i kupię świeże warzywa ,nie wiem tylko czy dostanę dynię kolorową ,Twoja ma piękny pomarańczowy kolor .Gratuluje i smacznego :padam:

Dyni tyle co dwie małe cukinie ,pokazałaś olbrzymy . :hyhy:
Pozdrawiam z uśmiechem Halina.
Nowy Ogród Maliny
Awatar użytkownika
malina
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 5598
Rejestracja: 2013-10-26, 09:52

Re: Włoszczyzna

Postautor: mmmm5 » 2014-12-04, 22:46

Halino,dynie wcale nie są wielkie i chcę żeby zostało jeszcze na zupę niestety nie bedzie w składzie cukunii ,bo mam tylko mrożoną a na zakupy w najbliższym czasie się nie wybieram.Wszystkie warzywa są moje lub od sąsiadów
Wymysliłam ,ze wszystkie skladniki bedę suszyła i rozdrabniala oddzielnie a potem dopiero mieszała kierujac się zapachem i wyglądem.Daruję sobie także czosnek ,bo mam przeciwników tego poprawiacza smaku ,chociaz sama b.lubię.
Jestem ciekawa co mi wyjdzie :P
Serdeczności przesyłam Maria

Rodzinne włości.
Awatar użytkownika
mmmm5
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 4057
Rejestracja: 2011-04-30, 17:59

Re: Włoszczyzna

Postautor: malina » 2014-12-05, 10:06

Mario,wyjdą wspaniałe jarzynki ,mamy osobno w pojemniku granulowany czosnek i kto go lubi wsypuje sobie do potrawy .
Pozdrawiam z uśmiechem Halina.
Nowy Ogród Maliny
Awatar użytkownika
malina
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 5598
Rejestracja: 2013-10-26, 09:52

Re: Włoszczyzna

Postautor: KRYSTYNA1 » 2014-12-05, 21:42

Mario, to wzięłaś się do pracy , ja na razie się przymierzam się :hyhy: do włoszczyzny Halinki, ale kiedy się wezmę za nią sama nie wiem, chyba jakieś jesienne osłabienie mnie ogarnęło :hyhy: :hyhy:
Pozdrawiam, Krystyna

OGRÓD KRYSTYNY
KRYSTYNA1
Zagorzały dyskutant
Zagorzały dyskutant
 
Posty: 286
Rejestracja: 2014-10-06, 16:33
Lokalizacja: Pomorskie

Re: Włoszczyzna

Postautor: malina » 2014-12-08, 10:10

Miłe moje,otwórzcie " Na ogrodowej" i na samym początku jest przepis na Vegetę z bloga "Maszka tu Maszka tam" ze świeżych mielonych warzyw z solą ,może Wam przypadnie do smaku .
Pozdrawiam z uśmiechem Halina.
Nowy Ogród Maliny
Awatar użytkownika
malina
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 5598
Rejestracja: 2013-10-26, 09:52

Re: Włoszczyzna

Postautor: mmmm5 » 2014-12-09, 11:20

Gotowa domowa wegeta ,może trochę za grubo mielona -ale to bardzo ciężko zmielić na pył.Wyszło dużo mniej niz w przepisie Haliny.
Załączniki
2-002.JPG
1-001.JPG
z grudnikiem
Serdeczności przesyłam Maria

Rodzinne włości.
Awatar użytkownika
mmmm5
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 4057
Rejestracja: 2011-04-30, 17:59

Re: Włoszczyzna

Postautor: malina » 2014-12-09, 13:06

Gratuluję ,pokażę jak zrobię ,nie mogę się z tego grajdołka wydostać aby jechać do miasta. :orany:
Pozdrawiam z uśmiechem Halina.
Nowy Ogród Maliny
Awatar użytkownika
malina
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 5598
Rejestracja: 2013-10-26, 09:52

Re: Włoszczyzna

Postautor: mmmm5 » 2014-12-09, 15:10

Kochana moja Twoje Świątniki to metropolia w porównaniu z Kolosami :lol: :lol: :lol:
Serdeczności przesyłam Maria

Rodzinne włości.
Awatar użytkownika
mmmm5
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 4057
Rejestracja: 2011-04-30, 17:59

Re: Włoszczyzna

Postautor: malina » 2014-12-14, 12:49

Byłam w wielkim świecie w piątek ,zrobiłam zakupy ,powysyłałam paczki i zrobiłam Vegetę ,w między czasie upiekłam chleb i część jarzyn suszyłam w ciepłym piekarniku .
Zdjęcia niewyraźne z telefonu mojego ,ale jutro będzie nowy ,jeszcze muszę go rozpracować .
Załączniki
001.jpg
Marchew
002.jpg
Seler i pietruszka
003.jpg
Por ,a reszta w piekarniku
009.jpg
008.jpg
Wyszło 350g bo nie było dyni i mniejsze warzywa ,a i tak nie byłoby 800g
004.jpg
Chlebek ciepły z masłem i miodkiem
Pozdrawiam z uśmiechem Halina.
Nowy Ogród Maliny
Awatar użytkownika
malina
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 5598
Rejestracja: 2013-10-26, 09:52

Poprzednia

Wróć do Kącik smakosza