A ja zapytam w temacie...
Jak dajecie tą agrowłókninę czy coś tam a potem sadzicie drzewka, to trzeba chyba w tej tkaninie dziurę na drzewko zrobić. :)
A jak sadzę coś co się rozmnaża w bok?
Jak głęboko daje sie agrowłókninę, ile na to kory czy żwirku - reszta obok to będzie trawnik.
Ja kiedy stosowałem agrowłókninę to normalnie przykrywałem ziemie (wcześniej podłoże nawiozłem i użyźniłem). Użyźnić trzeba bo jeżeli gleba jest zbyt ciężka to korzenie będą słabo oddychały. Teraz gdy chcę coś wsadzić rozcinam na krzyż agrowłókninę i wsadzam zakupioną roślinę. Całość mam przykrytą około 3 cm warstwą żwiru. Co do roślin płożących się to część wsadzasz do dołka w ziemi a reszta płoży się po wierzchniej warstwie agrowłókniny. Na jej wierzch możesz wysypać małą ilość ziemi by jeżeli takowa roślina wypuszcza nowe korzenie to miała gdzie je zagnieździć.
_________________ Niech ogród będzie moją pasją, wytchnieniem i odpoczynkiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum