Problemy techniczne

Regulamin forum i rozwiązania problemów w korzystaniu z forum, a także Wasze opinie na temat działania forum.

Re: Problemy techniczne

Postautor: Doxepine » 2014-05-05, 16:48

Rafale, dzisiaj chciałem sobie zaktualizować swój "doniczkowy" wątek. Zawsze tak było, że wiadomość zapisała się jako osobny post (o ile upłynęło ileś tam czasu, chyba 24 h), a tu dziś okazuje się, że podłączyła się pod stary post z 26.04. Coś się zmieniło czy akurat taki jednorazowy... eksces? :)
Awatar użytkownika
Doxepine
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 682
Rejestracja: 2013-07-28, 10:16
Lokalizacja: Okolice Sandomierza

Re: Problemy techniczne

Postautor: malina » 2014-05-30, 12:23

Nie wiem czy moja uwaga to "Problemy techniczne" a mianowicie -przy pisaniu tekstu na forach zniknął u mnie podkreślacz tekstowy gdy napisze się coś z błędem.To u mnie może coś nie tak ,bo piszę tutaj i podkreślacz działa.Proszę o poradę.Pozdrawiam Halina
Pozdrawiam z uśmiechem Halina.
Ogród Maliny
Awatar użytkownika
malina
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 5309
Rejestracja: 2013-10-26, 09:52

Re: Problemy techniczne

Postautor: rafaloku » 2014-05-30, 12:31

To chyba raczej zależy od Twojej przeglądarki internetowej (FireFox, Chrome, Internet Explorer czy jakiej tam używasz). Teraz chyba już wszystkie mają wbudowane słowniki, ewentualnie mogło się coś zepsuć np. podczas automatycznej aktualizacji oprogramowania. Jeżeli na jakiś forach, na których działało, teraz nie działa, wyczyść historię przeglądania - czasem tam się zapisuje jakiś plik, który blokuje pewne rzeczy na wybranych stronach www (oczywiście wówczas stracisz też zapamiętane w przeglądarce hasła itp, więc ewentualnie się do tego przygotuj). Może pomóc też przywrócenie ustawień fabrycznych w przeglądarce.
Awatar użytkownika
rafaloku
Administrator
 
Posty: 1520
Rejestracja: 2007-12-06, 19:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Problemy techniczne

Postautor: malina » 2014-05-30, 14:54

Dziękuję ,sprawdzę .Pozdrawiam Halina
Pozdrawiam z uśmiechem Halina.
Ogród Maliny
Awatar użytkownika
malina
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 5309
Rejestracja: 2013-10-26, 09:52

Re: Problemy techniczne

Postautor: wasilewska101 » 2014-07-27, 20:30

A ja nie mogę zmienić stopki w profilu , mam nowy wątek ale podpis zostaje a poprzedniego .. wyskakuje mi że nie mogę zmieniać
Awatar użytkownika
wasilewska101
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 3953
Rejestracja: 2010-01-20, 12:14
Lokalizacja: Jażwiny /Garwolin

Re: Problemy techniczne

Postautor: rafaloku » 2014-07-27, 20:38

Spróbuj teraz zmienić, powinno już się dać. Napisz proszę czy Ci się udało ;-)
Awatar użytkownika
rafaloku
Administrator
 
Posty: 1520
Rejestracja: 2007-12-06, 19:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Problemy techniczne

Postautor: wasilewska101 » 2014-07-27, 20:52

Nadal wyskakuje że nie można dodawać nowych napisów ..
Awatar użytkownika
wasilewska101
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 3953
Rejestracja: 2010-01-20, 12:14
Lokalizacja: Jażwiny /Garwolin

Re: Problemy techniczne

Postautor: rafaloku » 2014-07-27, 23:00

Jak jest dokładnie treść komunikatu i ile w sumie linków chcesz umieścić w podpisie?
Awatar użytkownika
rafaloku
Administrator
 
Posty: 1520
Rejestracja: 2007-12-06, 19:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Problemy techniczne

Postautor: wasilewska101 » 2014-07-28, 07:23

Są trzy linki a ten trzeci chcę zmienić na aktualny ale ciągle mi wyskakuje ''Doładowanie linków zewnętrznych w podpisie jest zabroniona '' i wraca stary link ..
Awatar użytkownika
wasilewska101
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 3953
Rejestracja: 2010-01-20, 12:14
Lokalizacja: Jażwiny /Garwolin

Re: Problemy techniczne

Postautor: rafaloku » 2014-07-28, 11:01

A, już widzę dlaczego. Linki zewnętrze w podpisie są zabronione w regulaminie forum jak również od strony technicznej jest automatyczna blokada takich linków. A Twój pierwszy link prowadzi do galerii na google Picasa, a więc jest to link zewnętrzny (poza nasze forum) i dlatego nie możesz wprowadzić zmian. Musiała byś ten link usunąć i wówczas możesz dać nowe linki, ale tylko wewnętrzne (na forum) i maksymalnie 3.

Niestety takie rozwiązanie byłem zmuszony wprowadzić, gdyż na forum wchodziło bardzo dużo osób (czasem ponad 20 dziennie) i zakładało konta tylko po to aby w podpisie dać link do jakieś reklamowanej strony. Wyszukiwanie i usuwanie takich kont zabierało dużo czasu. Blokada linków zewnętrznych w podpisie w dużym stopniu rozwiązała ten problem.

Osoby które wcześniej miały linki zewnętrzne w podpisach do swoich galerii na picasa itp, podobnie jak Ty, nadal takie linki mają. Nie usuwam ich. Zresztą nic przeciwko takim linkom nie mam (zakaz linków zewnętrznych dotyczy innych sytuacji, a konkretnie zakładania kont tylko "pod linki"). Ale jak chce się coś zmienić to system automatycznie blokuje podpis z linkiem zewnętrznym. Także albo musisz zostawić podpis tak jak jest albo zrezygnować z linku do picasa i wtedy będziesz mogła dodać nowy link do wątku na forum.
Awatar użytkownika
rafaloku
Administrator
 
Posty: 1520
Rejestracja: 2007-12-06, 19:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Problemy techniczne

Postautor: wasilewska101 » 2014-07-28, 14:52

Dzięki spróbuję usunąć zewnętrzny link i może wtedy będę mogła zmienić podpis ..
Awatar użytkownika
wasilewska101
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 3953
Rejestracja: 2010-01-20, 12:14
Lokalizacja: Jażwiny /Garwolin

Re: Problemy techniczne

Postautor: mmmm5 » 2014-09-19, 12:30

Witam w tym dziale,chciałabym cytować w moich odpowiedziach nie cały post do którego się odnoszę ale niestety zawsze wchodzi mi cały .Przeciąganie i zaznaczanie na niebiesko fragmetu wypowiedzi nie sprawdza się zawsze jest cały ...
jak to zrobić ????
Pozdrawiam Maria
Kolosy
Awatar użytkownika
mmmm5
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 3980
Rejestracja: 2011-04-30, 17:59

Re: Problemy techniczne

Postautor: Danka » 2014-09-19, 13:33

Marysiu, a usuwasz to zaznaczone na niebiesko? Bo to przed wysłaniem postu trzeba usunąć. Klikasz na delete i zostaje tylko to nie zaznaczone ;-)
Awatar użytkownika
Danka
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 12539
Rejestracja: 2008-03-11, 21:17
Lokalizacja: dolnośląskie, lubuskie

Re: Problemy techniczne

Postautor: tadek » 2014-09-19, 18:36

Albo wystarczy kliknąć lewym klawiszem myszy na początku zdania - w miejscu od którego chcemy skopiować (zacytować) zdanie albo większy fragment, następnie nadusić znajdujący się po lewej stronie klawiatury klawisz z napisem Shift, i trzymając go, kliknąć ponownie lewym klawiszem myszy w miejscu w którym kończy się interesujący nas fragment.

Dalej już standardowo kopiuj i wklej, (wklej już w oknie dialogowym w którym piszemy odpowiedz), i następnie ponownie zaznaczamy skopiowany fragment lub zdanie, i klikamy w przycisk Quote znajdujący się nad polem edycji, po lewej stronie, - który po angielsku oznacza: zacytować, przytaczać, cytować, powołać się

Jeżeli wszystko przebiegło pomyśli, nasz tekst będzie wyglądał w ten sposób:

A kukuk !


A aby było wiadomo kogo cytujemy, możemy napisać najpierw na przykład:

Tadek napisał:

Będzie wtedy tak to wyglądać:

Tadek napisał:
A kukuk !


:zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko:
Awatar użytkownika
tadek
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 6987
Rejestracja: 2011-10-30, 19:23

Re: Problemy techniczne

Postautor: dzierzka » 2017-12-07, 19:36

U mnie nie pojawia się opcja obserwacji tematu, chyba że zwyczajnie nie widzę! Czy to może być wina przeglądarki z której korzystam (Chrome)?
Awatar użytkownika
dzierzka
Witamy na forum!
Witamy na forum!
 
Posty: 14
Rejestracja: 2017-12-06, 13:29

PoprzedniaNastępna

Wróć do Regulamin, Ogłoszenia Admina, Instrukcje, Opinie