Pikle ogórkowe z Curry
Pikle ogórkowe z Curry
Sezon ogórkowy dobiega końca, ale jakieś ostatki z działki się znajdą polecam je przerobić na pikle w zalewie z przyprawą Carry są wspaniałe.
Pikle ogórkowe w zalewie z Curry
Zalewa:
4 szklanki wody
1 1/2 szklanki octu
2 łyżki soli
3 szklanki cukru (koniecznie tyle)
przyprawa Curry
to wszystko zagotować.
Ogórki obrać.
Do słoików (ja daję do małych 0,33l) na dno włożyć koper, ząbek czosnku, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy. Obrane ogórki pokroić w zdłuż, ułożyć ściśle do słoików, zalać przestudzoną zalewą, zakręcić.
Pasteryzować krótko, tak aby się tylko zamknęły.
Życzę smacznego
Zalewę która pozostanie można 2-4 dni przechować w lodówce do następnej parti ogórków.
Pikle ogórkowe w zalewie z Curry
Zalewa:
4 szklanki wody
1 1/2 szklanki octu
2 łyżki soli
3 szklanki cukru (koniecznie tyle)
przyprawa Curry
to wszystko zagotować.
Ogórki obrać.
Do słoików (ja daję do małych 0,33l) na dno włożyć koper, ząbek czosnku, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy. Obrane ogórki pokroić w zdłuż, ułożyć ściśle do słoików, zalać przestudzoną zalewą, zakręcić.
Pasteryzować krótko, tak aby się tylko zamknęły.
Życzę smacznego
Zalewę która pozostanie można 2-4 dni przechować w lodówce do następnej parti ogórków.
Mój ogród - moje hobby
Majka
Majka
Lilu a cukinia krojona w plastry, czy słupki? Może i ja zrobię będę mogła porównać.
Mój ogród - moje hobby
Majka
Majka
- Małgorzata124
- Mistrz dyskusji!
- Posty: 1698
- Rejestracja: 2008-08-03, 19:47