Nalewki, winka, likiery własnej produkcji

Czyli o tym jak plony z działki wykorzystać w kuchni

Re: Nalewki, winka, likiery własnej produkcji

Postautor: Sylwia,Gosia » 2017-05-13, 01:05

Dzięki Danusiu :) To prawda , że wysoka temperatura niszczy witaminę C , ale niestety , po 2 dniach maceracji ,syrop i tak trzeba zagotować i na gorąco wlać do butelek. Może różnica jest w smaku i intensywności aromatu , kiedy kwiaty zalewane są zimnym syropem ?
Pozdrawiam i zapraszam do siebie: Balkony Gosi, Sylwii.
Awatar użytkownika
Sylwia,Gosia
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 5590
Rejestracja: 2015-03-24, 14:15
Lokalizacja: Włochy-Lombardia.

Poprzednia

Wróć do Kącik smakosza