Komunikaty o błędach

Regulamin forum i rozwiązania problemów w korzystaniu z forum, a także Wasze opinie na temat działania forum.

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Iga51 » 2015-05-14, 22:14

O 20.30 znowu napisałam w swoim wątku długi post ze zdjęciami (trochę czasu mi to zajęło), kliknęłam wyślij, i klops - to samo. Post poszedł w kosmos i już nie do odzyskania.
Awatar użytkownika
Iga51
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 4153
Rejestracja: 2013-10-07, 17:53
Lokalizacja: Kujawsko-pomorskie

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: tadek » 2015-05-15, 16:14

rafaloku pisze:Na razie udało się uruchomić forum, natomiast nie mogę wykluczyć że problem się nie powtórzy. Czekam na odpowiedź od programisty.

Rafale, :lol: forum niech lepiej działa, bo jak za długo będą trwały komplikacje to czasem możemy zacząć szemrać, co z kolej może doprowadzić do naszego zjednoczenia i postawienia kos na sztorc, a następnie do ruszenia na... :zdziwko:

Właśnie, na kogo byśmy mogli ruszyć ? ;) :rotfl:
Awatar użytkownika
tadek
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 7076
Rejestracja: 2011-10-30, 19:23

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: krysta » 2015-05-15, 20:34

Tadku
Na barykadę z chwastów :rotfl:
Awatar użytkownika
krysta
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 841
Rejestracja: 2013-10-20, 23:11
Lokalizacja: Nowa Huta

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Anka2803 » 2015-05-17, 16:03

Ja dzisiaj co chwila mam problem z połączeniem się z forum ... co strona to wyskakuje mi błąd :-/
Anka2803
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 1946
Rejestracja: 2015-02-06, 14:14
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Anka2803 » 2015-05-17, 19:11

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

User 'rafaloku' has exceeded the 'max_user_connections' resource (current value: 60) [1226]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
co chwila mi wyskakuje :?:
Anka2803
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 1946
Rejestracja: 2015-02-06, 14:14
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: malina » 2015-05-17, 20:16

Aniu , my to znamy , musisz czekać cierpliwie :]
Pozdrawiam z uśmiechem Halina.
Nowy Ogród Maliny
Awatar użytkownika
malina
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 5593
Rejestracja: 2013-10-26, 09:52

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Iga51 » 2015-05-17, 21:11

No, w końcu się udało. Ja niestety wiele razy dziś próbowałam wejść na forum, bez rezultatu. Cały czas powtarza mi się komunikat:

Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysql4 ]

Query execution was interrupted [1317]

Podczas pobierania tej strony wystąpił błąd bazy danych. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem witryny.

Poinformuj administratora witryny lub webmastera: biuro@poradnikogrodniczy.pl


Jestem już zniechęcona. Raz udało mi się wejść, kliknęłam w Oto mój piękny ogród, potem w pierwszy wątek i znowu mi się pojawił ten sam komunikat.
Mam dość. Jak widać z cierpliwością dzisiaj u mnie nie najlepiej. Więcej nie próbuję, bo szkoda moich nerwów. Idę spać. Dobrej nocy wszystkim życzę.
Awatar użytkownika
Iga51
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 4153
Rejestracja: 2013-10-07, 17:53
Lokalizacja: Kujawsko-pomorskie

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: rafaloku » 2015-05-17, 23:17

Witam,

Niestety firma która robiła nową szatę graficzną coś schrzaniła. Bardzo ciężko jest teraz znaleźć przyczynę problemu. Głowił się nad tym już niejeden programista... Jedyne co mogę teraz zrobić to Was przeprosić. Sam przez tą całą sytuację straciłem już ponad 2 tys. zł. Wierzcie mi, że wku...a mnie to bardziej niż kogokolwiek z Was. Właśnie jestem na kilkudniowym urlopie za granicą, schrzanionym przez problemy z forum, które kosztują mnie nie tylko sporo nerwów ale i kasy. Mam ograniczony dostęp do internetu ale staram się działać na ile mogę. Jest niedziela... w poniedziałek będę się kontaktować z programistą w kwestii szukania innego rozwiązania problemów z forum. Mam nadzieję, że coś pomożemy...
Awatar użytkownika
rafaloku
Administrator
 
Posty: 1579
Rejestracja: 2007-12-06, 19:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: tadek » 2015-05-18, 08:00

:przestraszony:

Strona musi przynosić dochôd a nie straty. Ty musisz Rafale na stronie zarabiać, my jedynie możemy zwiększać ilość odsłon...

Może zamiast szukać błędu, taniej i szybciej było by napisać kolejna szatę kraficzną.
Albo cofnąć się do poprzeniej, o ile masz jeszcze zapisaną kopię... :/
Awatar użytkownika
tadek
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 7076
Rejestracja: 2011-10-30, 19:23

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: rafaloku » 2015-05-28, 09:12

Tak, wiem, czcionka jest za mała... Forum zaopiekował się inny programista. Pewne błędy zostały poprawione. Np. użytkownicy smartfonów nie mogli dostać się do części profilu, gdzie można było sobie samemu zmienić hasło. Już ta funkcjonalność jest dostępna. Czcionkę tekstu zgłosiłem żeby powiększyć.

Piszcie proszę co jeszcze nie działa po ostatnich zmianach.

Aktualizacja 15:02: literki już ok :-)
Awatar użytkownika
rafaloku
Administrator
 
Posty: 1579
Rejestracja: 2007-12-06, 19:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Sylwia,Gosia » 2017-01-04, 13:53

Witaj Rafale! Nie wiem czy zlikwidowanie mojego problemu leży w Twojej mocy,ale od dawna już, umęczyły mnie komunikaty o poprawie postu ,występujące za każdym razem kiedy chcę wysłać jakikolwiek post .A po kliknięciu "wyślij" pokazuje się podwójny wgląd do postu i w rezultacie po kliknięciu,często wysyłam 2 posty,z których jednen muszę skasować.
Oprócz tego ,dość często pojawia się informacja o błędzie strony i na szczęście mimo to udaje mi się wysłać zamieszczane zdjęcie,tyle ,że nie mogę od razu wrócić do tematu .Klikam "Strona główna "itd.
Nie rozumiem ,co jest nie tak,bo przecież posty wysyłam prawie 3 lata ,w taki sam sposób. Jeśli istnieje jakaś rada na ten stan rzeczy ,to z góry dziękuję i pozdrawiam .
Pozdrawiam i zapraszam do siebie: Balkony Gosi, Sylwii.
Awatar użytkownika
Sylwia,Gosia
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 6071
Rejestracja: 2015-03-24, 14:15
Lokalizacja: Włochy-Lombardia.

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: rafaloku » 2017-01-04, 18:08

Czy u kogoś jeszcze się tak dzieje?
Awatar użytkownika
rafaloku
Administrator
 
Posty: 1579
Rejestracja: 2007-12-06, 19:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Danka » 2017-01-05, 12:34

rafaloku pisze:Czy u kogoś jeszcze się tak dzieje?

U mnie wszystko w porządku. Nawet w tablecie.
Awatar użytkownika
Danka
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 12954
Rejestracja: 2008-03-11, 21:17
Lokalizacja: dolnośląskie, lubuskie

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: tadek » 2017-01-05, 22:13

.
Ja również nie doświadczam problemów wspomnianych przez Gosię.

Gosiu, a na innym komputerze czy tablecie, też się tak dzieje?

Rafale, Gosia jak wiesz jest ,,zagraniczna''. Może problem leży po tej stronie? :/
Awatar użytkownika
tadek
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 7076
Rejestracja: 2011-10-30, 19:23

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Sylwia,Gosia » 2017-01-05, 23:21

Tadziu,zawsze korzystam z tego jedynego laptopa,tabletu nie mam.
W dalszym ciągu ,w trakcie wysyłania tak to wygląda,żeby sprawdzić wiadomość ,muszę wrócić do "Strona główna forum" i dopiero stamtąd do konkretnego wątku i postu. I zazwyczaj widzę je podwójnie .
Pozdrawiam i zapraszam do siebie: Balkony Gosi, Sylwii.
Awatar użytkownika
Sylwia,Gosia
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 6071
Rejestracja: 2015-03-24, 14:15
Lokalizacja: Włochy-Lombardia.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Regulamin, Ogłoszenia Admina, Instrukcje, Opinie