Komunikaty o błędach

Regulamin forum i rozwiązania problemów w korzystaniu z forum, a także Wasze opinie na temat działania forum.

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: rafaloku » 2015-04-16, 19:10

Współpracuję od dzisiaj z nową osobą, a raczej sprawdzoną osobą która zajmowała się forum już kiedyś. Wygląda na to, że wszystko jest na dobrej drodze ;-)

Ponieważ dziś został wprowadzony szereg poprawek, proszę o info czy nadal są błędy jakie zgłaszaliście do tej pory, czy może jest już poprawa?
Awatar użytkownika
rafaloku
Administrator
 
Posty: 1577
Rejestracja: 2007-12-06, 19:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Danka » 2015-04-16, 19:11

Na razie nie zauważyłam błędów. Ale w trakcie na pewno coś wyjdzie ;-)
Awatar użytkownika
Danka
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 12908
Rejestracja: 2008-03-11, 21:17
Lokalizacja: dolnośląskie, lubuskie

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: rafaloku » 2015-04-16, 19:40

Danka pisze:Ale w trakcie na pewno coś wyjdzie ;-)


Co za pesymizm :przestraszony:
Awatar użytkownika
rafaloku
Administrator
 
Posty: 1577
Rejestracja: 2007-12-06, 19:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: tadek » 2015-04-16, 20:06

Rafale, u mnie podczas zmiany stron forum i wysyłaniu postów aż ogień idzie z przeglądarki.
Tak że jak na razie jest OK.
Byle tak dalej. :zawstydzony:

A czy Informatyk znalazł coś konkretnego, co było przyczyną powstawania błędów i wydłużeniu czasu otwierania stron forum ? :niepewny:
Awatar użytkownika
tadek
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 7068
Rejestracja: 2011-10-30, 19:23

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Danka » 2015-04-16, 20:25

rafaloku pisze:
Danka pisze:Ale w trakcie na pewno coś wyjdzie ;-)


Co za pesymizm :przestraszony:

:lol: To tak, żeby nie zapeszyć na późniejsze problemy. Ja jestem dość cierpliwa ale inni chyba mniej :-D Ale oczywiście cieszę się, że wszystko idzie jak z płatka :hyhy:
Awatar użytkownika
Danka
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 12908
Rejestracja: 2008-03-11, 21:17
Lokalizacja: dolnośląskie, lubuskie

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: mmmm5 » 2015-04-26, 08:47

Rafale,od czasu kiedy wróciłeś do współpracy z nowo/dawnym programistą jest znaczna poprawa w funkcjonowaniu
stron PO.Nie zdarzają się komunikaty o błędach i znacznie łatwiej umieszczać posty.
Dziekuję w swoim imieniu i innych 'sprawnych inaczej" forumowiczów.
M
Serdeczności przesyłam Maria

Rodzinne włości.
Awatar użytkownika
mmmm5
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 4056
Rejestracja: 2011-04-30, 17:59

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: tadek » 2015-04-26, 12:41

    Obrazek
Ja jako sprawny inaczej (Marysiu, co miałaś na myśli?) :lol: potwierdzam wypowiedź Marysi.
U mnie jak napisałem wcześnie, strony otwierają się szybciutko, niekiedy aż ogień idzie,
oraz nie ma natrętnych komunikatów!

Rafale, Obrazekjak większe problemy z forum ustabilizują się, i jak byś czasem zaczął się ciut nudzić, pomyśl o naszych żarówkach... Obrazek

    Obrazek
Awatar użytkownika
tadek
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 7068
Rejestracja: 2011-10-30, 19:23

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: rafaloku » 2015-04-26, 18:41

Zauważyłem że jest lepiej ale cieszę się, że to potwierdzacie. Ciekawi mnie jeszcze co na to nasza Sylwia,Gosia ???
Awatar użytkownika
rafaloku
Administrator
 
Posty: 1577
Rejestracja: 2007-12-06, 19:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Agnieszka123 » 2015-04-26, 19:12

Tak Tadziu, mi te żarówki też już za bardzo świecą w oczy ;)
Pozdrawiam Wszystkich
Agnieszka
Mój azyl
Awatar użytkownika
Agnieszka123
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 1741
Rejestracja: 2014-07-19, 07:52
Lokalizacja: śląskie

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Sylwia,Gosia » 2015-05-01, 14:03

Witam wszystkich po dlugiej przerwie,Rafale dziekuje za pamiec.Trudno jest mi wypowiadac sie o sprawności naszego forum,bo po 2 tygodniach przerwy usiadłam do komputera ,a ze smartfonu nie dało już się nic wysłać(poza 2 przypadkami).Spotkała mnie jednak miła niespodzianka,w momencie logowania.Bez problemu wpisałam stare hasło i bez użycia linków,które mi podałeś,lekko,łatwo i przyjemnie jestem tutaj.Nie wiem Rafale jak to zrobiłeś,ale bardzo dziękuję :-P !
Pozdrawiam i zapraszam do siebie: Balkony Gosi, Sylwii.
Awatar użytkownika
Sylwia,Gosia
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 6071
Rejestracja: 2015-03-24, 14:15
Lokalizacja: Włochy-Lombardia.

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Merghen » 2015-05-01, 14:27

A ja mam maleńką prośbę, bo forum działa świetnie :) :czy można podświetlić w zakładkach powiadomienia o nowych wiadomościach PW nie na biało ale np. na czerwono. Słabo jest to widoczne i nie zawsze zauważam, że ktoś coś napisał na PW :( Jeśli nie całość to choć nr/ilość wiadomości do odebrania. Będę wdzięczna :) :)
Awatar użytkownika
Merghen
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 2344
Rejestracja: 2010-09-01, 07:22
Lokalizacja: Małopolska

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Mandragora » 2015-05-01, 15:02

Właściwie nie wiem czy to błąd, ale kiedyś korzystałam z funkcji „pierwszy nieprzeczytany post”, która znajduje się, po prawej stronie, na górze strony nad postami. To było wygodne, bo nie musiałam szukać ostatniego miejsca, które już widziałam, a czasem trochę tego jest. Teraz po naciśnięciu tej funkcji wyrzuca mnie do strony głównej forum. Każdy temat trzeba przeglądać wstecz, żeby znaleźć ostatnio czytany post
Awatar użytkownika
Mandragora
Zagorzały dyskutant
Zagorzały dyskutant
 
Posty: 338
Rejestracja: 2015-02-09, 00:00
Lokalizacja: Głogów, dolnośląskie

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Iga51 » 2015-05-14, 19:56

Witaj Rafale. Dzisiaj po raz drugi powtórzyła się przerwa w dostępie do forum Pierwszy raz ok. 18-tej z minutami do 19-tej, drugi raz 19.37 do teraz. Właśnie znowu udało mi się wejść na forum. To jest ten sam komunikat, co kiedyś.
W tłumaczeniu to mniej więcej tak:
błąd Ogólny
SQL ERROR [mysql4]

Użytkownik "rafaloku" przekroczyła zasób "cpu_time" (wartość bieżąca: -694967296) [1226]

Wystąpił błąd podczas pobierania sql tej strony. Proszę skontaktować się z administratorem, jeżeli problem będzie się powtarzał.


Czy mamy znowu jakiś problem, czy to tylko chwilowe?
Trochę to denerwujące, bo piszę post, chcę go wysłać, no i występuje błąd.
Awatar użytkownika
Iga51
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 4153
Rejestracja: 2013-10-07, 17:53
Lokalizacja: Kujawsko-pomorskie

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: Danka » 2015-05-14, 21:37

Iga to niestety Rafał ma problem :-x
Awatar użytkownika
Danka
Mistrz dyskusji!
Mistrz dyskusji!
 
Posty: 12908
Rejestracja: 2008-03-11, 21:17
Lokalizacja: dolnośląskie, lubuskie

Re: Komunikaty o błędach

Postautor: rafaloku » 2015-05-14, 22:03

Tak, to jakaś awaria na serwerze. Zgłosiłem komu trzeba. Na razie udało się uruchomić forum, natomiast nie mogę wykluczyć że problem się nie powtórzy. Czekam na odpowiedź od programisty.
Awatar użytkownika
rafaloku
Administrator
 
Posty: 1577
Rejestracja: 2007-12-06, 19:23
Lokalizacja: Gdańsk

PoprzedniaNastępna

Wróć do Regulamin, Ogłoszenia Admina, Instrukcje, Opinie